KBS 180 M ELEKTROFÜZYON KAYNAK MAKİNASI 

ileadminn

KBS 180 M ELEKTROFÜZYON KAYNAK MAKİNASI 

 

KBS 180 M ELEKTROFÜZYON KAYNAK MAKİNASI 

  • 20-180mm arası kaynak yapabilme imkanı
  • Tabanca tipi barkod okuyucu ile kaynak imkanı
  • Manuel kaynak imkanı
  • 2000 adet protokol hafızası
  • 175volt – 275 volt arası çalışabilme özelliği
  • Yüksek voltaj koruması
  • %100 yerli % 100 Milli
  • CE belgeli
  • TS İSO 9001 BELGELİ
  • 180 mm ye kadar PE ve PP fittingsleri kaynak yapabilme imkanı
  • 4×20 karakter 5 mm yazı boyutu, yeşil Led
  • Otomatik kaynak kontrol
  • Türkçe menü

 

 

Teknik Özellikler

  • Nominal Voltaj: 230 V (tolerans 175 V – 275 V)
  • Frekans: 50 Hz – 60 Hz (tolerans 40 Hz – 60 Hz)
  • Güç: 2800 VA
  • Elektrik koruma sınıfı: IP 54
  • Sigorta: 20 A – 230 V
  • Primer Devre Akımı: 16 A
  • Ortam Sıcaklığı: -10 +60
  • Çıkış Voltajı: 8 V – 48 V AC
  • Maksimum Çıkış Akımı: 60 A

 

YAZILIM AVANTAJLARI

  1. Cihaz ilk açılışta ve kaynak işlemi haricinde prob uçlarından elektrik çıkışı vermez.
  2. Kaynak işlemine geçmeden önce voltaj ve süre değerinin girilmesi koşulu vardır.
  3. Barkod okuyucu ile giriş (otomatik ;      okunduğunda değerler yerlerine konur)
  4. Manuel volt –süre girişi  (max :    48 volt ,850 saniye)
  5. Manuel barkod no girişi
  6.      Kaynak işlemi başlarken tüm çevresel şartlarını gözden geçirerek limitler dahilinde olup olmadıgını degerlendirir. Aşağıdaki koşullar dahilinde kaynağa başlar.

 

  1. Hava ısısı 0*C den büyük , 60*C den küçük ise ;

not : 30*C -60 *C  arasındaki hava sıcaklığında ,kaynak süresinden  -6 sn eksiltir.

  1. Cihaz ısısı 85*C den küçük ise ;
  2. Şebeke voltajı 170 volt dan büyük , 260 volttan küçük ise ;
  3. Şebeke frekansı 40 Hz den büyük , 60 Hz den küçük ise ;
  4. Kullanıcı yetkisi açık ise ;
  5. Bakım tarihi geçmemiş ise ;

 

  1. Kaynağa basladıgında ilk olarak prob uçlarındaki direnci ölçerek , bağlanan yükün manşon değerleri içerisinde olup olmadıgını kontrol eder.

0.1 ohm – 15 ohm arasındaki değerleri normal kabul ederek kaynak süresini başlatır. Haricindeki değerlerde çalışmayı durdurarak manşon hatası verir.

Böylelikle cihaz çıkışının kısadevre veya amaç dışı kullanım durumlarından korunması sağlanmıştır.

 

  1. Yük direnci normal ise istenen voltaj değerini ,  1 – 5 sn içerisinde 8v dan baslayarak soft start şeklinde ayarlar. Cihazın ani yüklenmesi ile saturasyona uğraması önlenmiştir. Anlık ölçümler ile bu değeri  otokontrol ayarı yöntemiyle sabit tutar. Gerekli gücü tolerans dahilinde sağlayamıyorsa voltajı kesip hata bilgisini verir(OVER LOAD).

 

  1. Barkod ile bilgi girişi yapıldıysa ; Direnç değeri için +/-   % 20

Voltaj değeri için  +/-    % 5   tolerans tanır.

 

 

Manuel  VOLT-SÜRE  girişi yapıldıysa  ;     İlk ölçülen direnç değerine ve yazılan voltaja göre aynı toleransları uygular. Tolerans dışı yük dirençlerinde uygulamayı sonlandırır uygun manşonun takılmadığını bildirir.

 

  1. Kaynak esnasında tüm ölçüm ve kontroller ,gerçek zamanlı ve kesintisiz olarak kaynak süresi bitene kadar yapılır. Yukarıda bahsi geçen değerler kaynağın herhangi bir anında limitler dışına çıkar ise ,kaynak işlemini bitirir ve ilk tespit ettiği hatayı, değeri ile birlikte mesaj ekranı ile kullanıcıya bildirir.
  2. Kaynak süresi tamamlandı ise ; hafızaya tüm kaynak bilgileri ile başarılı olarak kaydeder. Sesli bildirim ile kaynak voltajını keserek , manşonun soğuma süresini ekranda geri sayım olarak gösterir. Soğuma süresi bittiğinde de sesli ikaz ile ana ekrana döner.
  3. Kaynak işlemi , bir hatadan veya iptal edilmesinden dolayı kesilmiş ise kaynağı  hafızaya başarısız olarak kaydeder. Bilgi mesajından sonra ana ekrana döner.
  4. Her yapılan kaynak işlemine sırasıyla bir protokol numarası verir ve kaydeder. Aynı zamanda ana ekranda gösterir. Protokol numarasıyla sayılan kaynak işlemi ile makinanın kaynak yapma sayısı 2000 adet ile sınırlanmıştır. Bakıma gitmesi gerektiğinden makinanın teknik durumu, yetkili servis tarafından takip edilebilmektedir.
  5. Makinada ,  Kullanıcı ve Servis adı altında iki adet  Menü  vardır. Her ikisine de ayrı şifreler ile girilebilmektedir. Bu şifreleri üretici tayin eder. Kullanıcı kendi şifresini isteğine göre iptal veya devreye alabilir. Böylelikle yetkisiz kullanımlar engellenmiş olur.
  6.                   Kullanıcı yetkilerine aşağıdaki menu ile erişebilir ;
  7. Dil seç                       :     TR , EN
  8. Kaynak  izni              :    aç – kapat
  9. Manuel kaynak izni :    aç – kapat
  10. Şifre değiştir
  11. Kayıtlara göz at
  12. Tüm kayıtları sil
  13. Üretici kod no

 

DONANIM  AVANTAJLARI

 

  1. Elektronik komponentler (aktif ,pasif) ülkemizde yaygın kullanılan ve üretimi devem eden (regüle) malzemelerden seçilmiştir.
  2. Yarıiletkenler ;

( microcontroller,triac, optocoupler,transistor,diod,sensor,..vb. )  , üretimi konusunda başarılı çalışan global firmaların ürünleri kullanılmıştır.

Ör  ;  Microchip : microcontroller , ST Microelectronic : power components,

Analog Devices : operasyonel amplifier

 

  1. Pasif malzemeler ;
  2. Direçler ,ısı değişikliklerinde bile  kararlı çalışabilen metalfilm tipi kullanılmıştır.
  3. Kapasitörler , voltaj ve ısıl çalışma limitleri yüksek tutularak elektriksel ve fiziksel dayanıklılığı artırılmıştır.
  4. Baskılı Devre Kartı (PCB ) üzerindeki elemanlar  ,tamamen DIP (Dual in packet) kılıf kullanıldığından elde montajı bile mümkündür.

Pahalı montaj makinesi ve teçhizatlarına ihtiyaç duyulmadan üretilebilir.

 

  1. Komponentlerin  monte edildiği PCB ,  yurtiçinde yerli bir sertifikalı fabrika tarafından ,kurşunsuz hall ve kalay kaplamalı olarak üretilmektedir.
  2. Komponentleri PCB üzerine montajında , kurşunsuz gümüş ve bakır katkılı kalay lehim kullanılmıştır.
  3. Güç trafosu , EMI Filter, akım trafosu ve besleme trafosu gibi endüktif yükler, Arge aşamasında yerli üreticiler ile fikir ve işbirliği yapılarak en verimli çalışan

modelleri elde edilerek ,cihazın çalışmasına en faydalı hale getirilmiştir.

 

  1. Güç  Trafosunda yüksek verimliliğin sağlanması ;
  2. Kaynak makinesinin çalışma şartları baz alındığında genellikle Jenerator kullanıldığından giriş gerilimi (şebeke) kararlı değildir. Bazen  170 VAC ye kadar düşmektedir.

Bu nedenle , en düşük giriş voltajı ile de istenilen gücün karşılanabilmesi sağlanmıştır. Tersi durumda ise maksimum 275 VAC de kararlı çalışması , elektronik ölçüm-kontrol tekniği ile ,gerçek zamanlı max. %0.5 hassasiyetle yapılarak giriş voltajı ,maksimum 170 VAC değerine ayarlanabilmektedir.

Böylece güç tüketimi de azaltılarak mevcut giriş gücü ile maksimum gücün kullanılabilmesi mümkün olmuştur.

  1. Trafo üzerinde tel sarım tekniklerinden en verimli olan bakır LIZ teli kullanılmıştır. Tek tel yerine çoklu telin , tek tel kalınlığı oarantısında paralel sarılması ile akım artışı sağlanmıştır. Burada elektriğin temel ilkesi olan özelliğinden faydalanılmıştır ; elektrik akımı frekans düşük ise telin merkezinden yoğunlukla akar, frekans yükseldikçe akım yoğunluğu merkezden dışa doğru yönelir. Şebeke frekansı  50-60 hz olduğundan elektrik için düşük kabul edilebilir. Çoklu tel kullanmak ,daha çok tel merkezi sağladığından elektron akımları artmaktadır. Böylelikle akım sayısı artırılmış ,voltaj ise sarım sayısı aynı olduğundan kararlı kalmıştır.
  2. Bobin sargısı tamamen bakır olup ,alaşımlı maden olmamasına özen gösterilmiştir. Bakır madeni elektromanyetik indüksiyon için en uygun madendir. Alaşım madenleri( demir,alüminyum,.vb) bu özelliği zayıflatarak güç kaybına neden olurlar.
  3. Trafo nüvesi  50-60 hz de çalışabilen TOROID malzemedendir. Yüksek yoğunluklu demir tozlarının sıkıştırılarak fırınlanmasından elde edilir. Bu yöntemle daha fazla elektriksel geçirgenlik(gaus değeri) sağlanır. Gaus un yüksek olması oranında elektron transferi de artar. Akımın artırılması güç faktörünü de aynı oranda artırır. Fazladan sarım sayısına ihtiyaç duymadan güç verimi sağlanmıştır.
  4. Elektromanyetik  Filitre( EMI ) ile şebekeden parazit frekanslar temizlenmiştir. Şebeke voltajı   ve akımının ( max.275vac-18 amper) üzerinde güç transferi sağlayabilir özelliktedir. Şebekeden gelecek parazit sinyalleri veya cihazın içinde oluşabilecek istenmeyen elektromanyetik sinyallerin toprağa aktarılması ,bobin çıkışına eklenen  C+RC  Filitre devresiyle yapılmıştır.
  5.                Akım trafosu da,  toroid malzeme ile 1:1000 oranında yüksek doğrulukla çıkış verebilecek şekilde hazırlanmıştır. Bu yöntem ile ,akımı güç trafosu kablosundan izoleli ölçümü mümkün kılar ve maliyeti ekonomiktir.
  6.      True RMS (Root Mean Square) voltaj ve akım ölçümleri yapılmıştır. Ac voltajın pulse lerinde oluşan dalgalanmalar voltajın sabit değerde gelmediğinin bir göstergesi olduğundan ortalama 10 adet pulse voltaj değeri ( 10x 10ms) örnek alınarak  gerçek değeri hesaplanır  ;

V_pulse 1 + ….. + V_pulse 10 / 10 =  V_True RMS

Bu işlem ile  çalışma süresinin her  100ms sinde tekrarlanarak gerçek zamanlı doğru ölçümler elde edilir.

 

17.      Dijital ısı ölçümlerinde  kullanılan sensor (Dallas Semiconduktor) başarılı bir yarı iletken malzemedendir. Isıya dayanıklılığı yüksek olduğundan uzun sürelerde kararlı çalışabilir. Kalibrasyon a gerek duymadan yüksek doğrulukta ısı verisi  alınabilir.

Dış hava sıcaklığı ve iç makine sıcaklığı gerçek zamanlı olarak kesintisiz ölçülmektedir.

18.Saat ve Tarih  Poğramdan bağımsız çalışan RTC ( Reel Time Clock) ile yapılmıştır. Bir hafıza pili ile uzun süreli kesintisiz çalışabilir. Sadece okuma ve ayarlama proğram tarafından yapılır. Programda yer işgal etmeyeceğinden  çalışmayı etkilemez.

19.      Bütün işlemler anakart üzerindeki Microcontroller tarafından proğram mağrifeti ile yönetilir .    Anakart  +5VDC – 0.25A  güç ile çalışır (5×0.25=1.25 w)

20.Elektriksel izolasyon önlemleri alınmıştır.

 

  1. Anakart besleme kaynağı ile güç trafosu  optocoupler komponent ler ile birbirinden izole edilmiştir.
  2. Şebeke voltajı ölçümü ise ; besleme trafosundaki ek sargı ile şebeke –anakart yalıtımı saglanmıştır.
  3. Güç trafosunun ölçümü için 10 Mohm luk bir giriş empedansı uygulanmıştır.
  4. Akım trafosu için ölçüm giriş empedansı 5 Mohm dur.
  5. Topraklama ; cihaz kasasına monte edilen tüm parçalara bağlanmıştır.

(anakart ,güç trafosu,besleme trafosu ,emi fitler,akım trafosu,..vb.)

 

 

KBS 180 M ELECTROFUSION WELDING MACHINE
Ability to weld between 20-180mm
Possibility of welding with gun type barcode reader
Manual welding
2000 protocol memory
Ability to operate from 175volt to 275 volts
High voltage protection
100% domestic 100% Milli
CE certified
TS ISO 9001 CERTIFIED
Welding of PE and PP fittings up to 180 mm
4×20 character 5 mm font size, green Led
Automatic welding control
English menu

Technicial Specifications

Nominal Voltage: 230 V (tolerance 175 V – 275 V)
Frequency: 50 Hz to 60 Hz (tolerance 40 Hz to 60 Hz)
Power: 2800 VA
Electrical protection class: IP 54
Fuse: 20 A – 230 V
Primary Circuit Current: 16 A
Ambient Temperature: -10 +60
Output Voltage: 8 V – 48 V AC
Maximum Output Current: 100 A

SOFTWARE ADVANTAGES

The device does not emit electrical output from the probe tips at initial startup and welding.
There is a condition to enter the voltage and time value before welding.
Input with barcode reader (automatic; values ​​are put in place when read)
Manual volt-time input (max: 48 volts, 850 seconds)
Manual barcode no input
Review all environmental conditions at the beginning of the welding process and evaluate whether the limits are within the limits. Starts welding under the following conditions.

If the air temperature is greater than 0 * C, less than 60 * C;
Note: 30 * C -60 * C at the air temperature, the welding time is reduced -6 seconds.

If the device temperature is less than 85 * C;
If the mains voltage is greater than 170 volts, less than 260 volts;
If the mains frequency is greater than 40 Hz, less than 60 Hz;
If the user authority is open;
If the maintenance date is not over;

When it starts welding, it measures the resistance at the probe tips and checks whether the connected load is within the cuff values.
It starts the welding time by accepting normal values ​​between 0.1 ohms and 15 ohms. It stops working in the values ​​outside of it and gives a cuff error.

In this way, the device output is protected from short-term or unintended use.

If the load resistor is normal, it sets the desired voltage value in soft start starting from 8v in 1 to 5 seconds. The device is prevented from saturation by sudden load. This value is kept constant by means of autocontrol setting method with instantaneous measurements. If it does not provide the required power within tolerance, it cuts the voltage and gives error information (OVER LOAD).

If information is entered with barcode; +/- 20% for resistance value
It gives +/- 5% tolerance for voltage value.

If manual VOLT-TIME input is made; Applies the same tolerances according to the first measured resistance value and the voltage that is written. In case of non-tolerance load resistances, the application terminates and indicates that the appropriate sleeve is not fitted.

All measurements and controls during welding are done in real time and without interruption until the welding time is over. If the above mentioned values ​​go out of limits at any time of the source, it finishes the welding process and first informs the user of the error with the message by the message screen.
If the welding time is completed; saves all the information in the memory as successful. By interrupting the source voltage with audio notification, the cooling time of the cuff is displayed as a countdown on the display. When the cool down time is over, it returns to the home screen with a buzzer.
If the welding process has been interrupted due to an error or cancellation, the source will save the memory to failure. Returns to the home screen after the information message.
It gives and records a protocol number, respectively, for each source operation. It also shows on your home screen. The welding process counted by the protocol number is limited to 2000 pieces. The technical status of the machine can be monitored by the authorized service as it must be serviced.
There are two menus on the machine under User and Service. Both can be entered with separate passwords. These passwords are designated by the manufacturer. The user may cancel or activate his / her password according to his / her request. This prevents unauthorized use.
User privileges can be accessed via the following menu;
Select language: TR, EN
Resource permission: open – close
Manual resource clearance: open – close
Change Password
Browse records
Delete all entries
Manufacturer code number

EQUIPMENT ADVANTAGES

Electronic components (active, passive) are selected from the most widely used and regulated materials in our country.
Semiconductors;
(microcontroller, triac, optocoupler, transistor, diode, sensor, etc ..), the products of global companies that are successful in the production of used.

Ex. Microchip: microcontroller, ST Microelectronic: power components,

Analog Devices: operational amplifier

Passive materials;
Resistors, even in the case of temperature changes, the stable type of metal film is used.
Capacitors increased the electrical and physical durability by increasing the voltage and thermal operation limits.
Elements on Printed Circuit Board (PCB), fully DIP (Dual in packet) case

Yazar hakkında

adminn administrator

2 yorum

tadalafil troche (lozenge)Yayın tarihi12:20 pm - Kas 28, 2023

tadalafil troche (lozenge)

KBS 180 M ELEKTROFÜZYON KAYNAK MAKİNASI  – FÜZYON KAYNAK

Bir cevap yazın